Nieuws & media
ft-photography__DX20815_Original (priv. Nutzung) _e853bf08_

Rijdersauto on Track

Klanten en autoliefhebbers zullen het met ons eens zijn, er gaat weinig boven sportief rijden op bochtige wegen, in een Rijdersauto... En de beste locatie om dat ongestoord te kunnen doen is natuurlijk het Circuit. Daarom kriebelde het bij ons al langer om een auto op te bouwen voor het circuit en daarmee Trackdays te gaan rijden. Ook kregen we regelmatig de vraag van klanten: "wanneer zien we jullie eens op het circuit?" Voor rijden op het circuit is natuurijk een goede auto nodig, en er is 1 auto die er tussenuit springt wat betreft circuit aspiraties. De Renault Megane RS, af fabriek al erg geschikt voor op het circuit en niet voor niets was de Trophy-R jarenlang de snelste voorwielaangedreven hatchback op de Nordschleife. Dat wij fan zijn van dit model is geen nieuws, en ook onze klanten die met een Rijdersauto - Megane RS rijden zijn lovend over de rij eigenschappen van deze hothatch. Nadat we een geschikt exemplaar gevonden hadden, een Gele 2010 Megane 3RS, uiteraard met Cup pakket, helemaal standaard, kon de ombouw tot Tracktool beginnen. We kwamen in contact met Autohaus Kirfel in Adenau, de specialisten op Renault Sport gebied als het gaat modificaties voor circuit gebruik. Na onze wensen en doelen met de auto besproken te hebben brachten we de auto naar Adenau voor een 0-meting en om alle modificaties te bespreken. De volgende modificaties zijn doorgevoerd: KW Clubsport onderstel (met veer - en demper aanpassingen) Miltek Catless downpipe Middendemper Rohr Remschijven flat discs FA31 P Endless ME22 remblokken vooras Endless ME22 remblokken achteras Remvloeistof Racing ATE 200 Wagner Competition intercooler Protrack ONE wielen Nankang AR-1 235/40/18 Clubsport rolkooi Recaro Pole Position kuipstoelen Sabelt 6-punt gordels CAE Ultra shifter Luisi Mirage Race alcantara stuur Sabelt tow strap Kirfel aangepaste baksteun Injen intake Remap 320 pk en 430 nm Al deze aanpassingen transformeren een Megane RS van sportieve straat auto in een serieuze Tracktool die menig sportwagen het nakijken geeft. De Megane RS blinkt het meeste uit in handling en balans, er zijn bochensnelheden haalbaar waar het je gewoon van gaat duizelen. Na alle technische aanpassingen kon ook het optische gedeelte niet achterblijven. Textline heeft een waanzinnig gave Livery ontworpen en aangebracht op de auto, geĂŻnspireerd op de Megane V6 Trophy race auto. Na een eerste instructie-dag waar we van Coureur en instructeur Michel Lefebre de basis van 'technisch perfect rijden' leerden en een aantal trackdays op circuit Zolder en Zandvoort kunnen we wel zeggen dat we de smaak te pakken hebben. Zien we je op het Circuit ?

4fc043e1-173c-4d82-a3a7-c04020b0b792
Nieuws

Zoekopdracht & importsevice: de bella machina van Aty

Een echte Alfisti, dat is de dame die ons de opdracht gaf haar nieuwe Brera op te zoeken . Haar hele leven al is ze trouw aan dit Italiaanse merk. Nadat door toedoen van een medeweg gebruiker haar vorige Alfa totall loss verklaard werd zijn we op zoek gegaan naar een waardige vervanger. Wat die vervanger moest worden was geen vraag, "een Brera, 2.2 JTS, skywindow, in het rood" Dat bleek nog geen makkelijke opgave, aanbod was er genoeg maar tja een auto van 15 jaar oud heeft vaak al flink wat kilometers en ervaringen die je liever niet wilt. Tot we in contact kwamen met meneer Friedl over zijn - in 2007 nieuw gekochte - Alfa Romeo Brera. Na zeer prettig over en weer contact met deze uiterst vriendelijke meneer Friedl die maar niet uitgepraat raakte over zijn 'bella machina' besloten om in de auto te springen en zelf eens te gaan kijken hoe mooi die Brera dan toch niet was. Daar aangekomen zagen we het al gelijk, dit is een wel heel bijzondere Brera, want waar vind je het nog ? Een originele Brera, 2.2 JTS, Skywindow, in het rood, van eerste eigenaar met slechts 28.000 kilometer! Na een uitgebreide uitleg door dhr Friedl (hij legde zelfs uit hoe het tankklepje bediend moest worden) hebben we de auto opgeladen en moest meneer Friedl de auto voor de laatste keer uitzwaaien. Na aankomst in Elburg hebben we de Brera voorzien van een verse onderhoudsbeurt, detail in - en exterieur behandeling en Nederlands kenteken. UIteindelijk restte ons nog maar 1 ding, Aty verblijden met haar unieke, praktisch nieuwe Alfa Romeo Brera !

Brian James
Nieuws

Onze nieuwe 'Rijdersautotransporter'

Bij een sportieve auto hoort een sportieve autotransporter. Daarom wordt jouw Rijdersauto vanaf nu vervoerd op onze nieuwe Brian James T6 auto transporter. Speciaal gebouwd om lage auto's mee te vervoeren en makkelijk in gebruik door de laadklep in plaats van rijplaten.

DSC_1409
Nieuws

Zoekopdracht & Importservice: De BMW X5 M-sport van Richard & Inge

Ze hadden de ideale BMW X5 al helemaal in hun hoofd. Kleur, interieur, panoramadak, km-stand, prijs. Maar hij bleek in NL niet te vinden........ Totdat we bij Rijdersauto mee hielpen zoeken. Hun ideale X5 bleek in ons buitenlandse netwerk beschikbaar en was precies zoals ze 'm wilden hebben. Rijdersauto verzorgde het complete traject van aankoop, transport naar NL, importprocedure bij het RDW en BPM aangifte. Inclusief een inspectieservice bij Dusseldorp BMW. Binnen twee weken leverden we de auto af aan Richard en Inge en genieten ze van iedere kilometer.

Droomauto gevonden?

al een auto in gedachten?